Qui som?

La companyia Món Animal va sorgir de la necessitat de crear un grup per representar l’obra galardonada en el IV concurs literari de Teatre Breu INICIA’T l’any 2010.  Concurs que convoca l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural, en col·laboració amb Amics del Teatre Zorrilla de Badalona. Aquest premi literari que organitza l’Ajuntament consisteix en l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’empresa editorial que es determini a efectes de divulgació pública. A més a més, es complau a representar-la en un escenari teatral sota l’organització d’Amics del Teatre Zorrilla i amb el suport de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament.  I aquí és on apareixem nosaltres ja que el nom de la companyia esdevé del propi nom d’aquesta obra guanyadora, “Món animal” d’Ivan Vallejo que a més d’aquest premi també ens enduguérem una Guineueta (Premi badaloní de les Arts Escèniques) per a la nostra representació al Teatre Zorrilla i un altre premi econòmic com a millor Producció  de Badalona Escena 2011.

Després de l’èxit obtingut amb “Món animal”, la companyia va ser novament l’encarregada de representar el següent galardonat “L’honorable Matarrates” de Joan Guasp amb el V Premi Literari de Teatre Breu INICIA’T. Així que el passat 2012 vam estrenar l’obra al Teatre Zorrilla amb gran afluència de públic, on el mateix autor, convidat des de Mallorca, va elogiar el muntatge amb satisfacció, tant que ens va obrir camí cap a Ses Illes. Així doncs, després d’estar sel·leccionats i de representar l’obra al Teatre Raval de Barcelona dins la 17ª Mostra de Teatre de Barcelona, vam fer un parell de representacions al Teatre de Lloseta de Mallorca on encantats de la rebuda obtinguda vam decidir que tornaríem pròximament amb un nou espectacle. I l’escollit va ser “Un quilo d’invisible” del també mallorquí Joan Miquel Oliver, el compositor, lletrista i guitarrista del grup musical Antònia Font. Després de representar-la en diversos teatres de l’illa vam estar sel·leccionats de nou per fer-la a casa nostra dins del cicle Badalona a Escena 2014, al teatre Zorrilla.

Tot i que la companyia tan sols ha produït 3 espectacles fins ara, cal especificar que els components de la qual tenen una llarga experiència teatral. I no hi ha dubte que aquesta aventura tan sols acaba de començar perquè la intenció és seguir apostant per projectes originals que facin reflexionar al públic sobre temes actuals. A l’obra “Món animal” parlàvem d’explotació laboral, a “L’honorable Matarrates” de corrupció política i a “Un quilo d’invisible” de transgredir amb impunitat els límits ètics i morals gràcies a la invisibilitat. Sempre amb tò de comèdia i amb trets característics del teatre de l’absurd que tant ens caracteritza com a companyia. Per això, enguany, apostem per un nou repte: “La vetlla fúnebre” de Guy Foissy, una farsa macabra on es fa una sàtira de la hipocresia que ens envolta.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s